Tájékoztatás a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara regisztrációs díja elleni Petícióról

Tisztelt Tagunk!

A Magyar Orvosi Kamara a gazdasági kamarákról szóló törvény megjelenésétől kezdve folyamatosan sérelmezi az orvosokat évről-évre kiadással sújtó, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarai regisztrációt és befizetési kötelezettséget. A Magyar Orvosi Kamara által tett kezdeményezések ellenére sajnálatos módon a vonatkozó törvényt a mai napig nem módosították.

Értesítjük, hogy a Magyar Orvosi Kamara Országos Elnökségének döntése által, hivatalosan is elindulhat az aláírás gyűjtés (Petíció) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), egészségügyi vállalkozásokra is kiterjedő regisztrációs díjának törlése érdekében.

A Petícióhoz való csatlakozással megnyílt annak lehetősége, hogy kamaránk tagjai, az egészségügyi szolgáltatók (egészségügyi vállalkozók) érdekében tiltakozásukat fejezzék ki az egyelőre még kötelezően fizetendő „plusz” díj ellen.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (továbbiakban: NAIH) a kezdeményezéshez jóváhagyását adta, a vonatkozó határozat és a Petíció aláírására szolgáló dokumentum a lenti hivatkozásokon letölthető.

Kérjük kedves tagjainkat arra, hogy egyetértésük és csatlakozási szándékuk esetén 2017. október 20. napjáig szíveskedjenek személyesen elfáradni a lakcímük/munkahelyük szerinti legközelebbi területi szervezet ügyfélszolgálati irodájába, (a Területi Szervezetek Listáját az alábbi linken találja http://www.mok.hu/content.php?cid=cont_590862a0f29fc3.62075179 ) vagy aláírt eredeti példányban a petíciót postai úton (szkennelt, faxolt példányt nem tudunk fogadni) szíveskedjék a MOK Fogorvosok Területi Szervezete (1068 Budapest, Szondi utca 100.) címre eljuttatni.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a petíciót egy kamarai tag csak egy aláírással támogathatja!

Amennyiben a petíció céljával egyetért kérjük, hogy azt minél több, a munkahelyén valamint környezetében dolgozó kollégájával tudassa, hogy a kezdeményezést aláírásával támogathassa.

 

Érdeklődését és aktivitását köszönjük!

 

Dr. Hermann Péter s.k.
elnök


Kapcsolódó dokumentumok:
Petíció MKIK regisztrációs díj ellen
NAIH adatkezelési szám MKIK Petíció

2017-09-20 14:21